sport
0

Odbojkaši i odbojkašice NVO altruista “Svjetlo” odbranili titule prvaka BiH

Sarajevo-x.com
Pod pokroviteljstvom Special Olympics BiH, a u organizaciji Udruženja djece sa posebnim potrebama "Leptir“ - Srebrenica, u Srebrenici je dana 03. juna 2008. godine održano državno prvenstvo u odbojci za osobe s umanjenim sposobnostima.

Na državnom prvenstvu nastupali su sportaši iz Sarajeva, Tuzle, Prijedora, Banja Luke, Zenice, Dervente, Bakovića, Fojnice.

Na državnom prvenstvu za osobe s umanjenim sposobnostima, NVO altruista "Svjetlo" nastupila je sa tri ekipe u I (prvoj) i II (drugoj) diviziji muški i I (prvoj) diviziji djevojke.

Titule prvaka Bosne i Hercegovine, osvojene u Zenici 2007. godine, odbranile su I (prva) divizija djevojke i II (druga) divizija muški, dok je I (prva) divizija muški osvojila titulu viceprvaka.

Odbojkašice NVO altruista "Svjetlo“ u finalu su savladale odbojkašice Kluba specijalnih sportova Tuzla, rezultatom 2:0.

Odbojkaši NVO altruista "Svjetlo“, II (druga) divizija u finalu su savladali Klub specijalnih sportova Bakovići rezultatom 1:2, dok su odbojkaši NVO altruista "Svjetlo“, I (prva) divizija u finalu izgubili od Kluba Specijalnih sportova Tuzla, rezultatom 0:2.

Po završetku takmičenja, sportaši i sportašice NVO altruista "Svjetlo“ obišli su memorijalni centar "Potočari“, održali historijski čas i odali počast nedužnim žrtvama.

Odlazak na državno prvenstvo u košarci omogućen je zahvaljujući podršci Samira Silajdžića, premijera Kantona Sarajevo i kompaniji Centrotrans-Eurolines, kojima upućujemo riječi zahvalnosti.