Sretno momci!
113

Odbojkaši BiH danas igraju polufinale na Paraolimpijskim igrama, osiguran TV prijenos

N. K.
Zlatni ljiljani ciljaju finale (Foto: Facebook)
Zlatni ljiljani ciljaju finale (Foto: Facebook)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas će igrati utakmicu polufinala na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju u Tokiju.
Rival našim momcima bit će dobro poznata selekcija Irana koja je ujedno i najveći rival kroz historiju te je ovo praktično finale prije finala.

Naime, reprezentacije Irana i Bosne i Hercegovine su jedine dvije selekcije koje su od 2000. godine igrale u svakom finalu paraolimpijskih igara sve do ovih aktuelnih u Tokiju kada to neće biti slučaj.

Iran je u svojoj grupi upisao sve tri pobjede pa je iza sebe ostavio Brazil, Njemačku i Kinu. S druge strane, naša selekcija je dobila domaćina Japan i Egipat, dok su poraženi od selekcije Ruskog paraolimpijskog komiteta.

Shodno rezultatima iz grupe, drugo polufinale igraju Brazil i selekcija Ruskog paraolimpijskog komiteta.

Inače, ovo je za BiH šesto polufinale na paraolimpijskim igrama, a u dosadašnjih pet svaki put je ostvarila pobjedu i plasirali se u finale pa se nadamo da će i danas ostvariti novi uspjeh.

Meč između BiH i Irana igra se u 13:30 sati po našem vremenu, a direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalu BHT1.