sport
0

Odbojka: Kadeti BiH na turniru BVA u Istanbulu

FENA
Selektor muške kadetske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Ljubiša Ristić objavio je spisak od 18 igrača koje je pozvao na pripreme za turnir Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA), koji će biti održan od 29. juna do 3. jula u Istanbulu.

Na spisku su: Džemil Jelešković (Bosna Sarajevo), Belmin Begić (Kakanj), Adnan Bjelopoljak (Kakanj), Tihomir Gajić (Brčko Jedinstvo), Kenan Merdanović (Bosna Sarajevo), Milorad Mirković (Pelagićevo), Radoslav Ćuk (Ljubinje), Adnan Alić (Kakanj), Asmir Hukičević (Brčko Jedinstvo), Radoslav Janjić (Ljubinje), Mihajlo Davidović (Pelagićevo), Milenko Simikić (Brčko Jedinstvo), Esad Đakovac (Kakanj), Goran Uglešić (Modriča), Irhad Merdanović (Bosna Sarajevo), Muris Krivokapa (Kakanj), Seijdin Mustafić (Kakanj) i Adis Suljić (Kakanj).

Pripreme reprezentacije bit će održane u Kaknju od 13. do 28. juna, nakon čega će selektor Ristić odrediti 12 odbojkaša koji će putovati u Istanbul.

Na turniru će nastupiti devet selekcija, razvrstanih u tri grupe. Reprezentacija BiH je u C-grupi sa selekcijama Srbije i Grčka. U A-grupi su Turska, Rumunija i Albanija, a u B-grupi Bugarska, Crna Gora i Moldavija.