Zimsko prvenstvo u plivanju
0

Oborena dva državna rekorda

Sarajevo-x.com
Na Olimpijskom bazenu Otoka je održano Zimsko državno prvenstvo u plivanju za mlađe kadete i kadete. Takmičenje je bilo podjeljeno u tri dijela u dva dana 13. i 14.03. a učestvovalo je 318 takmičara iz 23 kluba. Organizator Prvenstva je Plivački klub Bosna, dok je suorganizator Olimpijski bazen Sarajevo. Generalni pokrovitelj Prvenstva je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Na takmičenju su oborena dva Državna rekorda. Melika Imamović (Zmaj Alpam – Tuzla) je oborila rekord u disciplini 200 metara, prsno za djevojčice. Dionicu je isplivala za tri minute i 1.24 sekunde.

Drugi rekord je također, oborila djevojčica, u disciplini 200 metara delfin. Jovana Čeprkalo je isplivala dionicu za tri minute i 7.77 sekundi, što predstavlja najbrže vrijeme naše države.

Najveći broj medalja su osvojili takmičari Plivačkog kluba Bosna, osvojivši 49 medalja (12 zlatnih, 17 srebrenih i 20 bronzanih), dok su takmičari Akademskog plivačkog kluba 22. april iz Banjaluke osvojili 40 medalja (17 zlatnih, 13 srebrenih i 10 bronzanih).

Najsupješniji pojedinci su: Arman Brašnjić (Sloboda – Tuzla), Iman Emšo (GKVS – Sarajevo), Melika Imamović (Zmaj Alpam – Tuzla), Jovana Čeprkalo (22. april – Banjaluka) i Anđela Ćućković (Leotar – Trebinje) sa osvojenih šest zlatnih medalja.

Oba dana takmičenja, tribine Olimpijskog bazena su bile pune, a za vrijeme pojedinih utrka je bilo veoma živo i bučno.

Prvenstvo za mlađe juniore, juniore i seniore je na programu 20. i 21. ovog mjeseca, a više informacija ćemo Vam saopćiti tokom sedmice.