sport
0

Objavljen spisak reprezentacije BiH u brzom klizanju za EP

FENA
Savez klizačkih sportova BiH na osnovu rezultata u 2011. godini odredio je reprezentativni tim koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom šampionatu u brzom klizanju od 27. do 29. januara u Mladoj Boleslavi (Češka).

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Edin Branković, Nihad Bašić, Ademir Babaić, Kerim Balić, Mirza Karić i Lamija Avdić, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Pripreme za EP odvijaju se u Sarajevu pod rukovodstvom trenera Aleksandre Đanešić, koja će na osnovu rezultata odlučiti koji reprezentativci nastupaju u pojedinačnoj konkurenciji, te koji će biti dio prve bh. muške štafete na Evropskom šampionatu.

Prije odlaska u Češku, bh. brzoklizači će nastupiti na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy koje se održava od 21. do 22. januara u gradu Pontebba (Italija).

Savez klizačkih sportova BiH, zajedno s roditeljima reprezentativaca, pokušava osigurati sredstva neophodna za nastup reprezentacije BiH u Češkoj.

Savez klizačkih sportova BiH napominje da nadležne institucije do sada nisu u dovoljnoj mjeri podržavale ovaj olimpijski sport čiji takmičari godinama dostojno i uspješno predstavljaju Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.