Zakucao se u autobus
41

Objavljen snimak nesreće u kojoj je bivši pobjednik Tour de Francea zamalo stradao

H. H.
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Kolumbijski biciklista Egan Bernal prije nekoliko sedmica doživio je nesreću nakon što ga je na treningu udario autobus, a sada se pojavio i snimak.

Bernal, koji je Tour de France osvojio 2019. godine, u svojoj domovini Kolumbiji imao je mnogo sreće nakon jezive nesreće. Sudario se s autobusom i odmah je prevezen u bolnicu.

Ljekari su mu morali odraditi hitan operativni zahvat i bio je smješten u jedinici intenzivne njege, ali na svu sreću prošao je bez ozbiljnijih posljedica i već je pušten na kućno liječenje.

Kolumbijski kanal RCN Noticias objavio je snimak nesreće zabilježen sigurnosnim kamerama, a video pokazuje kako je Egan išao velikom brzinom (65 kilometara na sat) i kako se zakucao u stražnji dio autobusa.

Nakon što istraga nije utvrdila bilo čiju krivicu, a Bernalova porodica je isključila bilo kakvu mogućnost žalbe ili odštete.

Osim povreda kičme, Bernal je zaradio žestoke povrede pa je tako slomio kosti koljena i desne noge, ali već je na dobrom putu oporavka i može samostalno stajati.