|

Obilježeno 40 godina od izgradnje dvorane "Borik"

Obilježeno 40 godina od izgradnje dvorane "Borik"
0
S
SRNA
19.4.2014. u 20:46
2
komentara
0

dijeljenja
Obilježeno 40 godina od izgradnje dvorane "Borik" Sportska dvorana Borik u Banjoj Luci
Svečanom akademijom i izložbom fotografija u Banjoj Luci je večeras obilježeno 40 godina od izgradnje Sportske dvorane "Borik".
Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović rekao je da je prije 40 godina dvorana "Borik" stavljena na raspolaganje banjalučkim sportistima, kako bi mogli u kvalitetnim uslovima da potvrde dotadašnje dobre rezultate.

"U ovoj dvorani Banjalučanima su priređeni najveći sportski događaji, a u njoj su ponikli priznati svjetski rukometni, košarkaški i bokserski asovi", istakao je Gavranović.

On je podsjetio da su u prošloj godini izdvojena značajna sredstva za rekonstrukciju dvorane "Borik".

"Ovo je posebno veče kada se prisjećamo svih naših asova. Želja mi je da Banja Luka iznjedri neke nove vrhunske rukometaše, boksere i košarkaše", istakao je Gavranović.

Direktor Sportske dvorane "Borik" Manojla Zrnić ocijenio je da je "Borik" simbol Banje Luke i Banjalučana.

"U našoj dvorani Borik bilo je mnogo sportskih dostignuća. U njoj su izrasli reprezentativci u različitim sportovima u bivšoj Jugoslaviji, a održano je mnogo kulturnih i drugih važnih manifestacija", rekao je Zrnić novinarima.

On je naglasio da bi u ovoj godini trebalo da bude održano 14 manifestacija na kojima će biti predstavljeno sve ono značajno što se dešavalo u "Boriku" u posljednjih 40 godina.

Zrnić je izrazio nadu da će dvorana "Borik" i narednim generacijama služiti za postizanje najvećih sportskih rezultata.

Povodom 40 godina od izgradnje dvorane "Borik", bit će uručene plakete za najveća sportska dostignuća.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni banjalučki sportisti, kao i zvanice iz javnog i društvenog života ovog grada.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...