sport
37

Obilježena jubilarna 20. godišnjica Akademije Zejd iz Sarajeva

Klix.ba
U sklopu obilježavanja jubileja 20 godina taekwondo Akademije Zejd Sarajevo u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" upriličeno je i takmičenje pod nazivom Otvoreno taekwondo prvenstvo Federacije BiH 2015.

Jubileju su prisustvovali gosti iz Hrvatske, Srbije i BiH. Načelnik opštine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić otvorio je ovo nadmetanje te čestitao jubilej i poželio mnogo uspjeha u daljem radu akademije.

Organizator i domaćin takmičenja uručio je plakete zaslužnima koji su pomogli rad akademije u proteklom periodu.

Zvaničan ručak upriličen je za učesnike i zvanice. Medalje, diplome, zahvalnice i pehare za najuspješnije uručili su: Samir Šarić, predsjednik Federalnog Takekwondo saveza BiH, Hase Tirić, prvi predsjednik akademije, te aktualni predsjednik akademije- Zejd Dukmenić.

Među zvanicama prisustvovali su i predstavnici sponzora. Voditeljica glavnog programa i ceremonije otvaranja Meldina Ugarak posjetila je sve prisutne na ostvarene rezultate akademije koji ovaj kolektiv svrstava među najuspješnije taekwondo kolektive u zemlji, ali i šire.

Taekwondo akademija Zejd Sarajevo nastupila je sa 19 takmičara, a osvojili su 4 zlatne, 6 srebrenih i 9 bronzanih medalja.

Također, Vrtičanci su u ekipnom plasmanu timova zauzeli prvo mjesto. U ukupnom plasmanu u konkurencijama vrtičanaca, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora Akademija Zejd je u konkurenciji 18 timova iz Srbije, Hrvatske i BiH zauzela treće mjesto.

Osvajači medalja Akademije Zejd Sarajevo su:

Zlatne medalje

  1. Jahja Dukmenić
  2. Hamza Hrvačić
  3. Asja Salihbegović
  4. Henna Borišić

Srebrne medalje

  1. Isa Dukmenić
  1. Ahmed Kesten
  2. Zijad Pinjić
  3. Affan Užičanin
  4. Ali Hrvačić
  5. Amina Lupić

Bronzane medalje

  1. Amer Begić
  2. Abdulah Dedović
  3. Emani Dedović
  4. Muhamed Geca
  1. Senad Hašić
  2. Kim Kwan Woo
  3. Halima Pezo
  4. Omer Pezo
  5. Alaja Užičanin

Ukupni ekipni poredak timova

  1. Crni labudovi - Visoko
  2. HTKD Fojnica - Fojnica
  3. Akademija Zejd - Sarajevo