sport
0

Obilježena 50. godišnjica judoa u BiH

Klix.ba
Judo savez Federacije Bosne i Hercgovine i Judo klub Lukavac povodom 50 godina postojanja prvog judo kluba u Bosni i Hercegvini Judo kluba Lukavac iz Lukavca, osnovanog 1956. godine, dodjelio je priznanja za doprinos u razvoju judo sporta u Bosni i Hercegovini.

Organizator svečane manifestacije, član Upravnog odbora JSFBIH Zijad Sejdinović, pobrinuo se da ova manifestacija bude propraćena i organizacijom međunarodnog judo turnira na kome je učestvovalo oko 300 takmičara.

Ahmed Beba predsjednik Judo saveza FBIH uručio je priznanje za najboljeg sportskog radnika decenije, selektoru reprezentacije BiH Branislavu Crnogorcu za nesebičan doprinos u razvoju bh. juda i njegovih klubova, te učlanjenju Judo saveza BiH u Evropsku i Svjetsku Judo Federaciju.

Priznanje za najbolju judašicu decenije dobila je Arijana Jaha, koja je uzastopno prvakinja BiH posljednjih jedanaest godina. Uz obaveze koje je vežu za funkciju generalnog sekretara jedina je uspjela da zadrži titulu prvakinje od 1996 do 2006- godine.

Priznanje je uručeno i Nađi Avdibašić predsjednici Olimpijskog komiteta BiH za nesebičan doprinos u razvoju juda u tuzlanskom Kantonu, te Općini Lukavac, RTV Lukavac, RTV Tuzla.