{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje Dana Evrope ''Trkom u Evropu''

F
2.4.2009. u 12:06
0
0
Obilježavanje Dana Evrope ''Trkom u Evropu''
0
Obilježavanje Dana Evrope ''Trkom u Evropu''
Povodom obilježavanja Dana Evrope, delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini i Direkcija za evropske integracije BiH zajedno sa nevladinom organizacijom "Marathon", 9. maja u Sarajevu organizuje sportsku manifestaciju pod nazivom "Trkom u Evropu".
Start i cilj utrke će biti na Trgu Bosne i Hercegovine, a trasa dužine 4 km će prolaziti kroz Vilsonovo šetalište, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Osvajači prva tri mjesta, u obje konkurencije, će dobiti novčane nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM.

Prijave za učešće u manifestaciji mogu se podnijeti NVO "Marathon" (www.sarajevomarathon.ba), a rok za registraciju je 1. maj.

Dan Evrope se obilježava u Bosni i Hercegovini od 1997. godine kroz različite sportske i kulturne aktivnosti u cijeloj zemlji. Devetog maja 1950. godine, Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je prijedlog stvaranja organizovane Evrope, što je bilo od velikog značaja za održanje mirnodopskih odnosa. Ovaj prijedlog, poznat kao "Schumanova Deklaracija" se smatra začetkom onoga što danas poznajemo kao Evropsku uniju. Za vrijeme održavanja samita u Milanu političke vođe Evropske unije su odlučile da obilježavaju 9. maj kao Dan Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: