Šesta titula prvaka
37

O'Sullivan: Uplaši me kada navijači skandiraju, snooker je džentlmenski sport

F. Z.
Ronnie O'Sullivan (Foto: Twitter)
Ronnie O'Sullivan (Foto: Twitter)
Legendarni Ronnie O'Sullivan osvojio je šestu titulu prvaka svijeta u snookeru pobjedom nad Kyrenom Wilsonom u finalu na turniru u Sheffieldu pred smanjenim brojem gledalaca.

Bila je to prva titula O'Sullivana nakon 2013. godine, a nakon pobjede u finalu istaknuo je kako mu je nedostatak publike (Igralo se pred 300 gledalaca) pomogao da osvoji titulu najboljeg na svijetu nakon sedam godina.

"Dobijam mnogo podrške. Volim svoje navijače, volim sve navijače, volim navijače Marka Selbyja. Volim svakog navijača snookera upravo zbog toga što vole ovaj sport. Ali, nekada kada igram i kada ljudi počnu skandirati 'Naprijed Ronnie', to me malo uplaši. Uplaši me jer je toliko strasti u njihovom glasu, kao da je to pitanje života i smrti za njih", rekao je O'Sullivan i dodao:

"Ovo bi trebao biti džentlmenski sport i osjećao sam pritisak i kada nije bilo navijača, ali nekako postane previše kada je navijačka atmosfera. Volio bih da budu malo tiši, da uživaju u igri i puste nas da igramo. Ali, to je publika. Puno je teže kada je prisutan taj pritisak i sve te emocije."