Želi igrati pred publikom
62

O'Sullivan nakon spektakla osvojio trofej pa poručio: Ne uvodite lockdown, molim vas

D. P.
Legendarni Englez preokrenuo je protiv Robertsona (Foto: Screenshot/Eurosport)
Legendarni Englez preokrenuo je protiv Robertsona (Foto: Screenshot/Eurosport)
Legendarni igrač snookera Ronnie O'Sullivan u spektakularnom finalu World Grand Prixa preokretom je savladao Neila Robertsona rezultatom 10:8, a nakon meča obratio se Vladi Velike Britanije.

Robertson je imao prednost 7:5 u meču koji se igrao na 10 dobijenih frameova, ali je O'Sullivan napravio veliki preokret i slavio rezultatom 10:8.

Tako je O'Sullivan "skinuo prokletstvo" i nakon pet poraza u finalima došao do titule. Porazi u finalima nisu nešto na što nas je legendarni Englez navikao, ali je to slučaj bio ove godine. Međutim, sinoć je u Coventryju uspio doći do 38. rangirne titule u karijeri.

Nakon meča koji se igrao pred punim kapacitetom u Coventryju, O'Sullivan je poslao poruku Vladi Velike Britanije da ne uvodi novi lockdown.

"Navijači su bili nevjerovatni tokom cijele sedmice uprkos tome što je situacija s koronavirusom takva kakva jeste. Molim vas nemojte uvoditi novi lockdown, pustite da sve ide kao što je i sada", rekao je neobično emotivni O'Sullivan.

Englez, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svijeta svih vremena, čestitao je i Robertsonu i naveo ga kao najboljeg igrača svijeta trenutno zajedno s Juddom Trumpom.