NVO altruista Svjetlo: Proglašeni najuspješniji sportisti u 2012.

Klix.ba
16.1.2013. u 12:20
29
1
NVO altruista Svjetlo: Proglašeni najuspješniji sportisti u 2012.
29
1/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/8 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nevladina organizacija altruista Svjetlo je tradicionalno, po peti put, proglasila najuspješnije sportaše i sportašice u 2012. godini.
Laureati za 2012. godinu su Mirsad Smajić, Emir Mališević, Suada Botulja i Ahmed Ajnadžić.

Smajić je u protekloj godini osvojio ukupno četiri medalje. Zlatnu je osvojio u atletici u skoku udalj, a u ekipnim takmičenjima osvojene su tri medalje, zlatna u atletici u štafeti 4x100 i kuglanju te srebrena u košarci.

Mališević je također osvojio četiri medalje. U pojedinačnim takmičenjima je osvojio bronzu u stonom tenisu, a preostala tri odličija su iz ekipnih takmičenja, dva zlata u atletici, štafeta 4x100 i kuglanje, te srebrena u košarci.

Botulja je osvojila dvije zlatne medalje, u stonom tenisu pojedinačno te u kuglanju ekipno.

Ajnadžić se okitio dvjema medaljama, zlatnom u stonom tenisu i bronzanom u atletici.

Posebno priznanje je dodijeljeno Nedžadu Čoki, profesoru sporta, koji od 2011. godine vodi program "Škola sporta dr. Socrates".

Nakon dodjele priznanja sportistima je podijeljena i sportska oprema.

Univerzalni program "Škola sporta dr. Socrates" je jedan od temeljnih programa NVO altruista Svjetlo, koji se odvija pod stručnim nadzorom profesora tjelesnog odgoja u kontinuitetu, u trenažnom procesu najmanje dva puta sedmično još od 2005. godine.

U protekloj 2012. godini održano je ukupno 149 treninga, 87 za muškarce i 62 za djevojke, kao i 24 trening pripreme za sportske igre u dvoranama. Na treninzima su učestvovale osobe sa umanjenim sposobnostima, 18 mladića i 8 djevojaka. Treninzi su se odvijali u sali Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i sali Kulturnog centra Kralj Fahd.

Osobenosti programa "Škola sporta dr. Socrates" su bile kontinuirani trenažni proces, učešće na različitim turnirima koji su se održavali u Kantonu Sarajevo, među kojima su bili humanitarni turnir za pomoć Alenu Masli, nogometni turnir Kampus - Rakovica, turnir povodom Dana Kantona Sarajevo, košarkaški turniri Armani Olimpija kamp, Street Basketball te turnir povodm Dana škole. Sportisti su učestvovali i na Sportskim igrama na ljetovanju u trening kampu u Zaostrogu te su odlazili na utakmice bh. reprezentacija.

Na Sportskim igrama su sportisti NVO alturista Svjetlo nastupili u pet sportova, plivanju, atletici, kuglanju, stonom tenisu i košarci. Osvojili su ukupno 26 medalja, 13 zlatnih, 4 srebrene i 9 bronzanih, takmičeći se u 29 disciplina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: