sport
0

NSBiH i Općina Zenica potpisali ugovor o izgradnji nogometnog centra

FENA
Zenica
Zenica
Prvi potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Iljo Dominković, generalni sekretar Munib Ušanović i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović potpisali su danas Ugovor o zajedničkom aranžmanu kod realizacije projekta izgradnje nogometnog centra u Zenici.

Centar, čija bi izgradnja na lokalitetu Kamberovića ravan trebala početi u januaru 2008., služit će za pripremu svih reprezentativnih selekcija BiH, a koštat će oko 4,5 miliona KM.

"Iz projekta Goal FIFA je već osigurala 600.000 dolara, dok je UEFA iz projekta Hat – trick osigurala 2,5 miliona švicarskih franaka. Sredstva će odmah po potpisivanju ovog ugovora postati operativna. U prvoj fazi predviđeno je da Centar sadrži dva terena, od kojih je jedan s umjetnom travom, natrkrivene tribine s 1.500 sjedećih mjesta i objekt smještajnog kapaciteta od 28 dvokrevetnih soba. Vjerujemo da će potrebna dokumenacija biti osigurana do kraja godine, a da će kompletna prva faza izgradnje biti urađena tokom iduće godine", izjavio je Iljo Dominković.

Predstavnici NSBiH su na pres-konferenciji nakon potpisivanja ugovora izjavili da je Savez osam godina vodio aktivnosti u vezi s pronalaženjem lokacije za izgradnju nogometnog centra.

"Ovo je veliki dan za Zenicu i sportiste ovog grada. Na ovaj način Zenica će kompletirati svoju bogatu sportsku ponudu", izjavio je Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica.

Ugovor je zaključen na 30 godina, s tim da može biti produžen još maksimalno na period od 15 godina. Nakon isteka ugovora, vlasništvo nad objektom prelazi u nadležnost Općine Zenica.