{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinari se žale zbog sporog pristupa internetu u press centru

F
30.7.2008. u 15:25
0
0
Novinari se žale zbog sporog pristupa internetu u press centru
0
Novinari se žale zbog sporog pristupa internetu u press centru
Foto: AP
Nakon brojnih protesta akreditiranih novinara Međunarodni olimpijski odbor je uputio i službenu pritužbu Organizacijskom odboru Olimpijskih igara u Pekingu (BOCOG) glede brzine otvaranja internetskih stranica koja je Glavnom press centru u Pekingu i deset puta sporija od uobičajene, te zabrane pristupa nekim web-siteovima.
Iako su Kinezi obećali da će za vrijeme Igara ukinuti sve restrikcije glede interneta, te svima omogućiti slobodan pristup tom mediju, inozemni novinari u press-centru imaju spor pristup inertnetu, kao i zabranu otvaranja stranica stranih organizacija koje se bore za ljudska prava, stranica pokreta Falun Gong, te nekoliko radijskih programa poput američkoga Radio Free Asia i njemačkog Deutsche Wellea.

Kineski organizatori su priopćili kako je svim novinarima omogućen neometani internetski pristup stranicama neophodne za pokrivanje Olimpijskih igara, u koje ne spadaju stranice zabranjenog pokreta Falun Gong.

I MOO je posredno priznao da se prijašnji dogovor Kinezima glede interneta odnosi samo na stranice sa sadržajima vezanim za sport.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: