{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novinari se žale zbog sporog pristupa internetu u press centru

F
30.7.2008. u 15:25
0
0
Novinari se žale zbog sporog pristupa internetu u press centru
0
Novinari se žale zbog sporog pristupa internetu u press centru
Foto: AP
Nakon brojnih protesta akreditiranih novinara Međunarodni olimpijski odbor je uputio i službenu pritužbu Organizacijskom odboru Olimpijskih igara u Pekingu (BOCOG) glede brzine otvaranja internetskih stranica koja je Glavnom press centru u Pekingu i deset puta sporija od uobičajene, te zabrane pristupa nekim web-siteovima.
Iako su Kinezi obećali da će za vrijeme Igara ukinuti sve restrikcije glede interneta, te svima omogućiti slobodan pristup tom mediju, inozemni novinari u press-centru imaju spor pristup inertnetu, kao i zabranu otvaranja stranica stranih organizacija koje se bore za ljudska prava, stranica pokreta Falun Gong, te nekoliko radijskih programa poput američkoga Radio Free Asia i njemačkog Deutsche Wellea.

Kineski organizatori su priopćili kako je svim novinarima omogućen neometani internetski pristup stranicama neophodne za pokrivanje Olimpijskih igara, u koje ne spadaju stranice zabranjenog pokreta Falun Gong.

I MOO je posredno priznao da se prijašnji dogovor Kinezima glede interneta odnosi samo na stranice sa sadržajima vezanim za sport.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će biti prvak BiH u košarci?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: