{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi uspjeh klizača Skatea

S
17.2.2008. u 16:47
0
0
Novi uspjeh klizača Skatea
0
Novi uspjeh klizača Skatea
Na Otvorenom prvenstvu Austrije održanom od 15.02. do 17.02. ove godine u Beču, koje se boduje za Danubian Kup, jedom od najjačih europskih juniorskih takmičenja u brzom klizanju na kratke staze po prvi put su nastupali klizači iz BiH i to takmičari Klizačko rolerskog kluba Skate.
U konkurenciji od 22 tima, iz 12 zemalja plasirajući se u sve finalne utrke Dino Sofić je u kategoriji Juniori A osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju, dok je Kerim Balić u kategoriji Juniori D zauzeo 4. mjesto.

"Moramo naglasiti da je Kerim Balić zauzeo svoju poziciju iza najboljih klizača Madjarske i Slovačke, a da je sa samo mjesec dana treninga na ledu uz naporan rad tokom čitave godine uspio svoje rezultate popraviti za više od deset sekundi, što predstavlja napredak kakav rijetko postižu i klizači koji treniraju po nekoliko mjeseci na ledu", saopšteno je iz klizačko-rolerskog kluba "Skate".

I pored loših uslova i prepreka koje klizači Klizačko rolerskog kluba Skate imaju u bavljenju ovim sportom, svojim rezultatima su pokazali da mogu ravnopravno klizati sa klizačima koji imaju sve uslove kao i podršku svojih saveza i države, saopšteno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: