sport
205

Novi uspjeh KK Champion na svjetskoj karate sceni

Klix.ba
Ekipa Karate kluba Champion proteklog vikenda nastupala je na završnom turniru svjetske Karate1 Premier lige na teritoriji Evrope, a samim tim provjerila i trenutnu formu pred nastup na 22. Državnom prvenstvu za seniore.

Kao i prethodnog puta u Coburgu, naši šampioni su blistali, a čast pobjednika u timu koji je putovao u Salzburg pripala je Harisu Sujkoviću koji je osvojio srebro u kategoriji preko 84 kg.

Sujković je do srebra došao pobjedama u mečevima protiv Estonca, Italijana i dvojice Francuza u završnici turnira, izgubivši meč od hrvatskog reprezentativca u finalu.

Naime, Haris je u prvom meču pobijedio Paaboa Tanela, a zatim čekao pobjednika iz meča Italijana Marina Simonea i Belgijanca Vanwaesberghea Bryana, gdje je pobijedio Simone rezultatom 5:1.

U meču protiv Italijana Sujković je nametnuo svoju borbu, te čekao grešku protivnika. Nakon izuzetno iscrpljujućeg meča, Haris je izašao kao pobjednik rezultatom 1:0.

Kako bi se plasirao u polufinale morao je pobijediti Francuza Reisa Filipea, a u tom meču Haris je slavio rezultatom 1:0 i plasirao se uspješno u polufinale.

Da stvari budu teže, u polufinalu je čekao još jedan Francuz, Ilyes Klouz. Ipak, Haris je pokazao kvalitet i izuzetnu formu, te bez problema pobijedio prije zadnjeg zvuka sirene rezultatom 8:0 i plasirao se u finale.

U finalu je radio sa reprezentativcem Hrvatske Ivanom Zoričićem i ovoga puta izgubio rezultatom 2:0.

Ostali takmičari Karate kluba Champion zabilježili su odlične nastupe, no ovoga puta sportska sreća i rezultat nisu bili na njihovoj strani.