Serie A
17

Novi kiks Juventusa, Verona odnijela bod iz Torina u uzbudljivom meču

H. H.
Stara dama bilježi slab početak sezone sa samo devet bodova (Foto: EPA-EFE)
Stara dama bilježi slab početak sezone sa samo devet bodova (Foto: EPA-EFE)
U 5. kolu Serije A nogometaši Juventusa i Verone remizirali su u Torinu rezultatom 1:1.

Verona je u Torinu hrabro igrala i uvodnih 20-ak minuta bila je bolji rival. Gosti su čak i postigli gol u 18. minuti, ali je Colley prethodno bio u ofsajdu i pogodak je opravdano poništen.

Nakon toga budi se i Juve. Prvo je dobar udarac Bernardeschija odbranio Silvestri, a u 42. minuti nakon vrlo lijepe akcije Cuadrado je iz blizine pogodio prečku.

Juve je u 45. minuti zatresao mrežu Verone, ali je efektan pogodak Morate nakon pregleda VAR-a poništen jer je Španac bio u milimetarskom ofsajdu.

Muke Bianconera nastavile su se i u nastavku, a potpuni šok je uslijedio u 60. minuti. Zaccagni je majstorski proigrao Favillija, a mladi napadač koji je nekada bio član Juventusa, vrlo lijepo je šutirao iz prve i pogodio za 0:1.

Juve je potom bacio sve karte u napad, a nova prečka spasila je goste u 75. minuti nakon šuta Dybale. Ipak, samo dvije minute kasnije rezervista Kuluševski se lijepo namjestio i preciznim udarcem iskosa izjednačio je na 1:1.

Najveći italijanski klub je do kraja silovito napadao, ali gosti su odoljeli i u Veronu se vraćaju sa bodom. Zanimljivo, Verona nikada nije pobijedila Juventus u Torinu, a ovo im je bio tek peti remi uz 25 poraza.

Juventus - Verona 1:1 ( Kuluševski 77' / Favilli 60')

Tabela: