sport
0

Nove glasine nogometnih transfera

Klix.ba
Da li je Beckham odigrao posljednju utakmicu na Old Traffordu?
Da li je Beckham odigrao posljednju utakmicu na Old Traffordu?
Manchester United je potvrdio da je započeo pregovore sa Barcelonom o mogućoj prodaji Davida Beckhama.

Izvršni direktor Manchester Uniteda Peter Kenyon jučer se sastao u Londonu sa Sandrom Rosellom, osobnim izaslanikom novog Barceloninog predsjednika Joana Laportea. Navodno, Barcelona je spremna izdvojiti sumu oko 41,8 miliona €ura.

Dok na jednoj strani Peter Kenyon govori kako bi volio zadržati Backhama i da samo razmatra ponude, na drugoj strani Joan Laporta koji treba biti i zvanično izabran za predsjednika Barcelone obećao je da će dovesti Beckhama na Nou Camp. Da li će se Manchester odreći usluga svog najboljeg i naskupljeg igrača ostaje pod znakom upitnika.

Inter u potrazi za pojačanjima Interov trener Hector Cuper želi od sljedeće sezone u svojoj momčadi vidjeti Kilya Gonzaleza, iz svog starog kluba Valencije, i Andya van der Meydea iz Ajaxa. Oba igrača procjenjena su na 10 milona €ura. Cuper je već prošle sezone želio dovesti Kilya, ali je tadašnja cijena od 18 miliona €ura bila previsoka. Carlos Gammara, Guly i Neslon Vivas morat će potražiti novi klub jer se Cuper navodno odrekao usluga ovi nogometaša.