Pobjednik u Mostaru
329

Nova/stara mostarska "lasta": Listo odnio 12. titulu šampiona u skokovima sa Starog mosta

Piše: R. D.
Lorens Listo i ove godine odnio je titulu šampiona u skokovima sa Starog mosta u disciplini "skokovi na glavu".

Nakon održanih 452. tradicionalnih skokova sa Starog mosta, Listo je dobio deset "desetki" odnosno 100 poena, i to nakon dvije serije skokova. Na drugom mjestu je Mustafa Šarić s 99 poena, a trećeplasirani je Dino Bajrić s 98 poena.

U kategoriji "skokovi na noge" Igor Kazić i Adis Boškailo su nakon druge serije imali isti broj bodova ali je tajnim glasanjem Kazić uzeo prvo mjesto u ovoj kategoji na ovogodišnjem takmičenju. Treći je bio Edi Fink.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Inače, ove godine je u takmičenju bilo 18 skakača na noge, te 22 skakača koji su se takmičili u disciplini skokova na glavu.

Skokove je ocijenjivao stručni žiri od pet članova i to: Emir Balić, legendarna mostarska lasta, Mirsad Deda Pašić, također mostarska legenda, te Alica Jakirović, kao i dugogodišnji skakači i šampioni Semir Drocić i Semir Kazazić.

Zanimljivo je da je Listo nakon prve serije skokova izjavio da mu je san ostvariti i 13. titulu u skokovima sa Starog mosta na glavu, jer bi se tako izjednačio s Balićem, kojem je to 13 puta uspjelo. No, iapk je rekao da ne želi prestići ovu mostarsku legendu.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Tradicionalni 542. skokovi održavaju se uz podršku Turističke zajednice HNK, Grada Sarajeva, Grada Mostara, Sportskog saveza Grada Mostara.

Organanizatori su na najavnoj konferenciji za medije u petak posebno upozorili medije i publiku da nije dozvoljneo snimanje dronovima dok traju skokovi, sve zbog potrebne tišine za koncetraciju skakača, ali i sigurnosti gledatelja.