{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nogometnom savezu BiH UEFA izrekla kaznu od 10.000 švicarskih franaka

F
29.11.2006. u 17:09
0
0
Nogometnom savezu BiH UEFA izrekla kaznu od 10.000 švicarskih franaka
0
Nogometnom savezu BiH UEFA izrekla kaznu od 10.000 švicarskih franaka
UEFA Disciplinski komitet izrekao je danas kazne za Nogometni/Fudbalski savez BiH. Ovaj Komitet izrekao je kaznu od 10.000 švicarskih franaka zbog paljenja dvije baklje te bacanja malih predmeta prema sudiji i prepiranja igrača Maksimovića, koji je ujedno dobio žuti karton na utakmici BiH - Češka (U-21 reprezentacija), odigranoj 10. oktobra ove godine.
Kazna od 10.000 švicarskih franaka izrečena je i zbog paljenja baklji, bacanja predmeta na teren i zbog uvredljivih riječi koje je uputio Saša Papac sudiji, koji je ujedno dobio crveni karton i koji je suspendiran za dvije naredne utakmice (Norveška-BiH, 24. marta 2007. te BiH-Turska 2. juna 2007. godine).

Iz Nogometnog saveza BiH je saopćeno kako će sjednica Tehničke komisije NS/FS BiH u svrhu razmatranja prispjelih prijava na Javni poziv za selektore, trenere, trenere golmana, Ijekare i fizioterapeute biti održana u srijedu, 6. decembra u Sarajevu.

Prva sjednica Komisije za medije NS/FS BiH održana je danas u novom sazivu, kada je izvršena analiza svih bitnih aktivnosti Saveza, a posebno s aspekta aktuelnih događanja vezanih za NS/FS BiH.

U Savezu je danas održana i sjednica Stručne sudijske komisije. Izvršena je analiza 1/4 i 1/8 finala Kupa i analiza 12. kola Premijer lige, a već ranije je zbog hitnosti izvršena analiza 13. kola, dok će analiza 14. i 15. kola biti izvršena naredne sedmice.

Pozitivna ocjena sudiji Semiru Kaplanu za suđenje na utakmici Modriča - Orašje preinačena je u negativnu, te mu je izrečena suspenzija prema kojoj neće biti delegiran u naredna četiri kola. Iz istih razloga je zbog uočenih nedostataka u Izvještaju i kontrolor Edvin Medić suspendiran za jedan ciklus.

Također, zbog uočenog propusta u Izvještaju sa utakmice Jedinstvo -Leotar kontrolor Muhamed Osmić je suspendiran za dva naredna ciklusa, saopćeno je iz NS/FS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: