Trenutak magije
14

Nogometno remek-djelo u Engleskoj i "škorpion" koji je kandidat za najbolji gol godine

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaš engleskog niželigaša Notts Countyja Elisha Sam postigao je jedan od najatraktivnijih pogodaka u 2021. godini i to nakon što je petom iza leđa (Scorpion kick) matirao protivničkog golmana Oxford Cityja u meču FA Trophyja.

Pomenuta situacija desila se na početku 73. minute utakmice ovih timova i to pri rezultati 1:1 kada je Sam nakon centaršuta s lijeve strane fantastično pogodio petom iza leđa - popularnim "škoprionom", i bez obzira što je loptu šutirao iz teškog položaja, zakucao je u mrežu protivničkog golmana.

Iz PR službe ovog kluba su bili toliko oduševljeni pogotkom koji je postigao njihov igrač da su na društvenim mrežama označili zvaničnu stranicu FIFA-e i sami kandidovali današnji pogodak za nagradu Puskás (najbolji gol godine).

"Jedan od najnečuvanijih pogodaka koje ste u životu vidjeti postigao je naš Sam", napisali su na zvaničnoj stranici kluba.

Za Sama je ovo bio drugi gol u ovom susretu kojim je ujedno donio i prekret Notts Countyju, a do kraja je Knowles uspio postići još jedan gol i tako postaviti konačnih 3:1.

Vezani članci