Očekivana odluka
7

Nogometni savez BiH smijenio Komitet za sudije i suđenje

N. K.
(Ne)očekivana odluka Nogometnog saveza BiH (Foto: Ilustracija)
(Ne)očekivana odluka Nogometnog saveza BiH (Foto: Ilustracija)
Komitet za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na sastanku održanom danas donio je odluku da se smijeni Komitet za sudije i suđenje.
Novi članovi Komiteta za sudije i suđenje NS BiH bit će imenovani na redovnoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH koja će se održati 27. marta 2021.

Zanimljivo da je do ove odluke došlo nakon što su na jučerašnjoj ponovljenoj sjednici Komiteta za suđenje bošnjački članovi Ibrahim Hasanbegović i Muamer Bureković preglasani u delegiranju sudija za 23. kolo m:tel Premijer lige, nakon što su prema saznanjima portala Klix.ba iskazali nezadovoljstvo izborom arbitara.

Dan ranije, članovi Komiteta Ibrahim Hasanbegović, Muamer Bureković, Ognjen Valjić, Dragan Banjac, Miro Hrkač i Hrvoje Turudić analizirali su suđenja na prethodna tri kola Premijer lige BiH kao i na susretima četvrtfinala Kupa, a nakon što su predstavnici Bošnjaka, nezadovoljni određenim odlukama, napustili sjednicu, ista je prolongirana za naredni dan.

Bureković se nije pojavio na sjednici u četvrtak na kojoj su delegirane sudije za naredno kolo Premijer lige, dok je Hasanbegović glasao protiv svih šest prijedloga ostalih članova Komiteta.

S obzirom da je za kvorum predviđeno da se na sjednici pojavi četiri od šest članova Komiteta, Bureković i Hasanbegović su preglasani te su uprkos njihovom neslaganju određeni arbitri za naredno ligaško kolo.