Sport Centar saznaje
0

Nogometni savez BiH izgubio 19.260.000 KM!

Sarajevo-x.com
Nogometni / Fudbalski savez BiH tresu nove afere i presude sa svih strana, piše Sport Centar, sedmični bh. sportski list čiji je novi broj od danas na kioscima u cijeloj BIH.

Čelnici našeg Saveza su lošom poslovnom politikom u posljednjih nešto manje od dva mjesec propustili inkasirati čak 1.800.000 KM, kako bi umnogome smanjili dug N/FS BiH od 3 miliona maraka. Ukupno, zbog lošeg rada, ali i neodlaska reprezentacije na SP u Južnoafričku Republiku ostali su bez zarade od najmanje 19.260.000 KM, navodi se u istraživačkom tekstu Sport Centra.

Skandal poslije meča sa Portugalom

U izuzetno zanimljivom sadržaju, između ostalog, Sport Centar u novom broju donosi i skandaloznu, do sada neobjavljenu priču o dešavanjima ispred stadiona Bilino polje, poslije poraza od Portugala. Glavni akteri su trojica pijanih huligana i naš ponajbolji fudbaler, Edin Džeko...

U pomenutoj sedmičnoj sportskoj reviji od danas (utorak, 24. novembra) možete čitati i sve sa suđenja Munibu Ušanoviću i Miodragu Kurešu, funkcionerima N/FS BiH koji su nepravosnažnom presudom Suda BiH juče dobili po 5 godina zatvora. Koliko maraka i eura moraju vratiti, a koje su stekli prilikom nesavjesnog poslovanja? Za šta ih je „teretilo“ Tužilaštvo? Šta je sudija saopštio prilikom suđenja?

Kome se inati Ćiro!?

U top temi novog Sport Centra, uz anketno pitanje građanima „Treba li Blažević ostati selektor BiH?“, analizirani su rad, rezultati i potezi selektora Miroslava Ćire Blaževića od kada je došao na klupu našeg nacionalnog tima. Kome se Ćiro inati i zbog čega želi ostati na klupi BiH, pitanja su na koja ćete saznati odgovore kupovinom novog broja Sport Centra.

Medunjanin: 'Džeko i Misimović su najbolji'

„Naravno da možemo otići na naredno Evropsko prvenstvo, ali i druga buduća velika takmičenja. Sama činjenica da smo igrali baraž govori da smo postali respektabilan tim. I u mečevima protiv Portugala pokazali smo određeni kvalitet, ali nam je nedostajalo malo sportske sreće. Najbitnije je da nas eliminacija od Portugala ne poljulja i da o svemu razmišljamo pozitivno.

Ako u kvalifikacijama za „EURO 2012“ budemo igrali kao u ovim kvalifikacijama ubjeđen sam da ćemo otići u Ukrajinu u Poljsku“, istakao je Haris Medunjanin u opširnom intervjuu za Sport Centar. Debitant u reprezentaciji BiH u zeničkom susretu sa Portugalom i prvotimac Valladolida, između ostalog, još je istakao:

„Imamo odličnu reprezentaciju, a ako moram nekog izdvojiti onda su to Zvjezdan Misimović i Edin Džeko. Svoj kvalitet su pokazali i u Wolfsburgu, jer nije mala stvar osvojiti titulu prvaka Njemačke, a svi znamo da njima dvojici za to pripadaju najveće zasluge...“