sport
0

Nogometna reprezentacija BiH sutra navečer igra protiv Španije

NINA
Nogometna reprezentacija BiH sutra navečer u 20.15 sati u Zenici na stadionu Bilino polje igra protiv Španije prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP 2006. u Njemačkoj.

Danas je u Zenici u Domu umirovljenika održana konferencija za novinare na koju su došli selektor Blaž Slišković, igrač Elvir Bolić i na zahtjev španskih novinara bivši kapiten reprezentacije BiH Mirsad Hibić koji je dugo igrao u Španiji.

“Iskustvo koje smo imali protiv Danaca je jedan veliki plus za našu ekipu i mislim da određene negativnosti koje smo iskazali na psihološkom planu u meču s Danskom nećemo ponoviti sa Špancima. Igramo protiv protivnika koji je među pet vodećih svjetskih reprezentacija, ali smo svjesni činjenice da nema nepobjedivih ne terenu i nema favorita. Onaj koji pruži maksimum, može očekivati povoljan rezultat, a vjerujem da smo mi spremni dati svoj maksimum i da ćemo doći do boda i rezultata. Mene raduje što su igrači veliki optimisti i mislim da je za nas dobar svaki rezultat osim poraza”, kazao je Blaž Slišković.

Elevir Bolić, koji ima i najveće iskustvo u nastupima na Bilinu polju, nepopravljivi je optimist: “Atmosfera među igračima je dobra i nema nikakvih problema. Uz pomoć naših navijača mislim da ćemo mi diktirati atmosferu na igralištu i uspjeti napraviti iznenađenje za sve osim za nas koji sigurno vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti.”

Slišković je, na pitanje ekipe španske televizije zašto se inzistira na igranju u Zenici kada ima i bolji stadion u Sarajevu, odgovorio da je Zenica važan temelj njegovog tima.

“Sigurno je važno da mi u Zenici nismo izgubili nijednu utakmicu i mislim da je publika u ovom gradu pokazala da je uz pravi nogometni teren važna i atmosfera koju igrači doživljavaju. Atmosfera na Bilinom polju je sigurno bolja nego kada se igra na širem i većem terenu”, istaknuo je Slišković.

ŠPANJOLCI OGORČENI ZBOG IGRANJA U ZENICI

MADRID (NINA) - Članovi nogometne reprezentacije Španjolske doputovali su danas u Sarajevo na utakmicu u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta protiv Bosne i Hercegovine, a ne kriju ogorčenje što će se taj susret umjesto u glavnom gradu odigrati u Zenici.

"Odluka da se utakmica igra u Zenici miriše na jeftinu zavjeru", piše današnji španjolski sportski list “As”, dok "Marca" tvrdi da bi "igranje u Zenici domaćoj ekipi moglo i prije početka donijeti prednost od jednog gola", jer će Španjolci u taj duel ući vrlo nervozno.

Nogometni savez BiH je odlučio da se sutrašnja utakmica igra u Zenici, a ne u Sarajevu, na inzistiranje izbornika Blaža Sliškovića. Reprezentacija BiH na Bilinom polju do sada je igrala četiri puta i zabilježila je tri pobjede, uz jedan neriješen rezultat.

U kvalifikacijama za ovogodišnje prvenstvo Europe u Zenici su gostovali Norveška i Luksemburg, a poslije žalbi njihovih nogometaša na uvjete igranja Europski nogometni savez (UEFA) nije dopustio da Bosna i Hercegovina na Bilinom polju dočeka i reprezentaciju Danske.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) sada je dopustila da se utakmica između BiH i Španjolske igra u Zenici, a Elvir Bolić i Elvir Baljić ne kriju da će Španjolci imati problema da se snađu na tom terenu.

"U Zenici je publika izvanredna i Španjolcima se sigurno neće biti lako snaći", izjavio je Bolić, a slično misli i Baljić. "Već smo pokazali da nas u Zenici nitko ne može nadigrati i Španjolci će imati mnogo problema da osvoje bodove na koje računaju", rekao je Baljić.

Reprezentativac Španjolske David Albelda smatra da se nitko u ekipi ne osjeća prijatno što će morati igrati u Zenici, ali kaže da su svi oni profesionalci i da će se uspjeti prilagoditi svim uvjetima.

"Danima pričamo o faktoru Zenica i s tim treba prestati. Domaćini su, očigledno, već ostvarili cilj, ali ne vjerujem da će osvojiti i bodove. Jednostavno moramo prihvatiti situaciju takva kakva jest. Unatoč svemu, mislim da ćemo uspjeti voditi meč onako kako nama odgovara i ušutkati publiku već na startu", rekao je Albelda.