sport
0

Nogometna reprezentacija BiH dočekuje Litvaniju

NINA
Nogometna reprezentacija BiH sutra će na Koševu dočekati nogometaše Litvanije u četvrtom susretu grupe 7 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj.

Nakon uvjerljivog poraza u Bruxellesu izabranicima Blaža Sliškovića ostale su minimalne šanse da do kraja kvalifikacija zauzmu drugo mjesto i plasiraju se u baraž za SP.

Zbog viroze koju je zaradio nakon utakmice u Bruxellesu, Saša Papac je otpao iz sastava pa će Slišković morati potražiti novo rješenje za zadnju liniju.

“Zbog izostanka Papca doći će do određenih promjena u zadnjoj liniji, a većih promjena na drugim pozicijama ne bi trebalo biti. Eventualno će tu biti jedno novo ime ili dva. Isto tako razmišljam i o promjeni sistema igre, no sve ću odrediti tek nakon posljednjeg treninga”, kazao je Slišković na redovnoj konferenciji za novinare održanoj danas u Međugorju.

Iako ishod susreta s Litvanijom teško može značajnije utjecati na poziciju bh. tima na tabeli skupine 7, Slišković i dalje vjeruje da sve još nije izgubljeno.

“Pobjedom protiv Litvanije želimo koliko-toliko izbrisati težak poraz protiv Belgije. Tri boda su imperativ i, ako uspijemo doći do njih, vjerujem da bismo i dalje imali izglede za plasman na prvenstvo. Bit će teško motivirati igrače nakon Belgije, posebno one mlađe, ali ja vjerujem da ćemo imati snage za jednu dobru predstavu kao što je to bilo protiv Španije i Srbije i Crne Gore”, kazao je selektor Slišković.

Susret na Koševu sudit će ruski sudački trio u sastavu: Iouri Baskakov, glavni sudac, te pomoćnici Vladimir Eniutin i Evgueni Volnin. Četvrti sudac bit će Stanislav Sukhina.

Utakmica počinje u 20 sati.