Prometno u prvaku BiH
0

Zvjezdanov sin Luka Misimović stigao u Borac, pet važnih igrača ne ide na pripreme

E. K.
Luka Misimović (Foto: Instagram)
Luka Misimović (Foto: Instagram)
Fudbalski klub Borac je danas krenuo sa pripremama za novu sezonu i to sa novim trenerom budući da je Vinko Marinović jutros napustio klub iz Banje Luke.

Sa njim je sa Gradskog stadiona otišao i prvi pomoćnik Danimir Milkanović, a prvu prozivku nogometaša je obavio Boris Raspudić.

Na prozivci se pojavilo 25 nogometaša među kojima je i Luka Misimović, sin legendarnog bosanskohercegovačkog nogometaša Zvjezdana.

Spisak igrača Borca koji su prisustvovali današnjoj prozivci:

Ranko Jokić, Nikola Pejović, Maks Ćelić, Srđan Grahovac, Sebastian Herrera, Aleksandar Subić, Jovo Lukić, Zoran Krvžić, Nikola Ćetković, David Čavić, Marko Milošević, Enver Kulašin, Savo Šušić, Damir Hrelja, Stefan Marčetić, David Vuković, Filip Račić, Stojan Vranješ, Mateja Stašević, Jusuf Terzić, David Stjepanović, Pavle Đajić, Siniša Ristić, Nedim Keranović i Luka Misimović.

Na prvom okupljanju nije bilo pet veoma važnih igrača Borca iz prethodne sezone i to Jovana Nišića, Stefana Fićovića, Alena Jurilja, Jakova Blagaića i Vasilija Terzića.

Njima je istekao ugovor s Borcem, a još uvijek ga nisu produžili tako da su trenutno u potrazi za novom sredinom.

Podsjetimo, Borac će kao prvak Bosne i Hercegovine igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a evropski put će početi od prvog pretkola najelitnijeg klupskog takmičenja gdje će imati status nositelja.