Počinje 22. juna
16

Zvjezdan Misimović u Sarajevu organizuje nogometni kamp za dječake

Klix.ba
Zvjezdan Misimović (Foto: H. M./Klix.ba)
Zvjezdan Misimović (Foto: H. M./Klix.ba)
Ovo ljeto Sarajevo će biti bogatije i atraktivnije za nogometni kamp čiji organizator je naš bivši reprezentativac Zvjezdan Misimović. Kamp će sa svojim radom početi 22. juna, a održati će se u kampu FK Sarajeva u Butmiru.

Misimović je kroz svoju zavidnu karijeru bio dio velikih klubova kao što je Wolfsburg, s kojima je 2009. godine osvojio Bundesligu i bio najbolji asistent lige. Nogometnu karijeru počeo je u omladinskim pogonima klubova SV Nord Lerchenau, TSV Forstenried i SV Gartenstadt Trudering.

Nakon toga je otišao u drugi tim Bayerna, gdje je u periodu 2000. do 2004. godine odigrao 102 utakmice uz postignuta 44 gola. Svoj prvi pravi angažman dobija 2004., kada dolazi u Bochum. U ovom klubu postaje standardan igrač te u 92 utakmice postiže 21 pogodak, u razdoblju od 2004. do 2007.

U augustu 2010. godine Zvjezdan Misimović prelazi u redove turskog prvoligaša Galatasaraya, a zatim u Dinamo iz Moskve. U klupskoj karijeri je ukupno nastupio 432 puta upisavši 117 golova i 116 asistencija. Što se tiče reprezentativne karijere, Misimović je prvobitno nastupao za U-21 selekciju SRJ, odigravši samo jedan meč.

Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 18. februara 2004. i bio jedan od najbitnijih karika Zmajeva. Tokom deset godina igranja za Zmajeve nastupio je 84 puta i postigao 26 golova.

"Ideja o organizovanju kampa javila se još u vrijeme kada sam prestao biti aktivan igrač. Cijeli svoj život posvetio sam nogometu i on mi je mnogo dao. Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da nogomet bude ono čime će se baviti u svom životu. Ja sam imao sreću da sam svoju karijeru započeo u drugačijim uslovima i zbog toga želim da takve uslove pružim i ovim dječacima. Smatram da BiH ima mnogo talenta i da se toj djeci treba pružiti šansa i osigurati najbolji uslovi za rad. Naš cilj je da ovaj Kamp ponudi djeci i više od samog nogometa, da to bude njihova igra u kojoj će uživati, graditi se kao ličnosti i steći nove prijatelje", rekao nam je Misimović.

Nogometni kamp našeg proslavljenog reprezentativca u potpunosti je u organizacionom smislu spreman za svoje prvo izdanje.

"Ideja kojom smo se vodili je naša životna vodilja, a to je da je nogomet više od igre i da kroz njega želimo utjecati na kompletan psihofizički razvoj djece. Naš cilj je da ovoj djeci prenesemo pozitivnu energiju i da ih na taj način usmjerimo ka pravim vrijednostima i približimo im sport u pravom smislu. Želim prije svega da ova djeca budu zadovoljna, da im se pruže najbolji uslovi za treniranje i da upoznaju svoje nogometne idole. To će im ostati uvijek u sjećanju čak i ako nogomet možda ne bude njihov životni odabir", dodao je Miske.

Posebnost ovog Kampa ogleda su u specifičnom pristupu svakom dječaku. Bit će urađena dijagnostika/testiranja svakog dječaka pojedinačno te će se na osnovu dobijenih rezultata dati preporuke za daljnji razvoj nogometnih vještina i sposobnosti.

Dječaci će biti podijeljeni u dvije smjene, odnosno prva od 10 do 12 godina i druga od 12 do 14 godina, a obje s trajanjem od šest dana. Svoje prisustvo potvrdili su svi selektori omladinskih reprezentacija BiH, a Kamp je podržan i od strane NS BiH.

"Biti podrška ka nečijem ostvarivanju snova je moja najveća satisfakcija. U tome će mi pomoći moji prijatelji sa kojima sam igrao i dijelio najbolje trenutke u sportskoj karijeri", dodao je Misimović.

Organizatori su osigurali kompletnu opremu za sve polaznike kampa. Prijave na Kamp i pitanja se mogu poslati na mail [email protected]. Organizatori su napomenuli da je broj mjesta ograničen.