Ušao u tim kola
0

VIDEO / Zvjezdan Misimović se vratio u formu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najbolji tim 15. kola njemačke nogometne Bundeslige odabrao je nogometni portal Goal.com. U njoj se našlo mjesta za playmakera Wolfsburga i bh. reprezentacije, koju vodi Miroslav Blažević, Zvjezdana Misimovića.

Aktuelni njemački prvak pred svojim je navijačima odigrao 2-2 protiv Freiburga, a Misimović je asistirao Johnsonu za konačan rezultat, nakon što je hrvatski napadač gostiju Ivica Banović doveo goste u vodstvo u 51. minuti utakmice.

"Reprezentativac Bosne i Hercegovine pao je u formi u sedmicama koji su prethodili subotnjoj utakmici, ali se vratio protiv Freiburga. Vukao je konce igre u veznom redu ekipe i bio mozak napada Wolfsburgove momčadi koja je uputila 28 udaraca prema vratima Simona Pouplina. Zahvaljujući sjajnim odbranama Francuza Misimović je uknjižio samo jednu asistenciju, no njegov je doprinos bio kudikamo veći. Trebao je glavom postići pogodak na otvaranju utakmice kada je pogodio stativu gola."

Među pojedincima pod egidom "vrijedni spomena" svrstan je još jedan Blaževićev nogometaš i Misimovićev klupski saigrač, Edin Džeko, za kojeg Goal.com piše da je "odigrao najbolju utakmicu kakvu napadač može, a da pritom ne postigne pogodak".

Idealna ekipa 15. kola Bundeslige po izboru Goal.coma u formaciji 5-3-2:

Pouplin - Franz, Mathijsen, Schulz, Badstuber, Fuchs - Zidan, Hummels, Misimović - Kuranyi, Barrios