U januaru
20

Zvjezdan Misimović se "vraća" iz nogometne penzije, direktor Zmajeva učestvuje na veoma jakom turniru

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović će se nakratko "vratiti" iz nogometne penzije budući da će učestvovati na izuzetno jakom dvoranskom turniru u Frankfurtu.

Matthäi Cup je na programu 12. januara 2024. godine u Süwag Energie Areni, a na njemu će pored Misimovića, koji će predstavljati Bochum, učestvovati brojne legende njemačkog nogometa.

Na turniru će učestvovati legende šest njemačkih klubova i to Bayerna iz Minhena, Mainza, Stuttgarta, Werdera, Bochuma te domaćina, ekipe Eintrachta iz Frankfurta.

Tako će Eintracht predstavljati Alex Meier, a za Werder će igrati legendarni njemački napadač Miroslav Klose zajedno sa Ailtonom.

Bayernove legende će predstavljati između ostalog Mario Mandžukić, Ivica Olić i Roy Makaay dok su Michael Thur, Andriy Voronin i Mimoun Azaouagh najavili dolazak u ekipu Mainza, a Guido Buchwald, svjetski prvak iz 1990. godine će biti počasni kapiten Stuttgarta i u redove Švaba će "dovesti" legendarnog njemačkog reprezentativca Cacaua.

Kao što smo već napisali, popularni Miske će predstavljati Bochum zajedno sa Dariuszom Woszom, Peterom Peschelom i ostalim legendama ovog kluba.

Oni će biti podijeljeni u dvije grupe sa po tri tima, a utakmice će se igrati 2x10 minuta. Turnir počinje 12. januara sljedeće godine.

Dodajmo da je Misimović pored Bochuma igrao za Bayern iz Minchena, Nurnberg, Wolfsburg, Galatasaray, Dinamo iz Moskve, GZ Renhe te BJ Renhe.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 84 utakmice i postigao 25 golova, a sada obavlja funkciju direktora naše selekcije.