Ponovo u formi
12

Zvjezdan Misimović sa Dinamom želi osvojiti Kup Rusije

Piše: Edin Isanović
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Bh. reprezentativac Zvjezdan Misimović sreću je napokon pronašao u Dinamu iz Moskve. Zahvaljujući njegovim igrama trenutno su na četvrtom mjestu, sa samo jednim bodom zaostatka za drugoplasiranim gradskim rivalom CSKA.

Sutra moskovski tim igra finale Kupa Rusije protiv Rubina iz Kazana, a navijači plavo-bijelog tima puno očekuju od bh. reprezentativca koji je u nedjeljnoj utakmici protiv Lokomotiva postigao pogodak i donio bod Dinamu. U ovoj sezoni poentirao je četiri puta.

Misimović se potpuno adaptirao u glavnom ruskom gradu. Znalac oko kojeg se vrti igra cijelog veznog reda ponovo precizno razigrava svoje saigrače.

Izrazito je opasan iz prekida. Iako još uvijek nije na nivou na kojem je bio nekada u Wolfsburgu, možemo primijetiti da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Stekao je puno povjerenje prvog šefa struke Dinama Sergeya Silkina.

Nadamo se da će i za državni tim, koji krajem mjeseca očekuju dvije prijateljkske utakmice, igrati kao nekada.

Inače, Misimović je debitovao za BiH 18. februara 2004. godine protiv Makedonije. Zamijenio je Elvira Bolića u 61. minuti. Za vrijeme selektorskog mandata Fuada Muzurovića bio je i kapiten reprezentacije. Osim najvažnije sporedne stvari na svijetu veliki je ljubitelj automobila.