Impresivna muskulatura
74

Zvjerski stas zvijezde Bayerna: Kako je Goretzka od mršavka postao pravi atleta

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prije nekoliko dana, minhenski Bayern produžio je ugovor s Leonom Goretzkom (26) do 2026. godine, nogometašem koji važi za jednog od najspremnijih i koji je doživio nevjerovatnu transformaciju nakon dolaska u Minhen.

Njemački veznjak, rođen 1995., nosi dres Bayerna od 2018. (nakon Bochuma i Schalkea) i do sada je postigao 25 ​​golova i 27 asistencija u 120 mečeva.

Oni koji su igrali protiv njega često su svjedočili da mu je gotovo nemoguće oduzeti loptu, jer jer riječ o igraču impresivnih fizikalija. Visok je 189 centimetara, drugog raspona nogu i odlične tehnike.

Dok je nastupao za Schalke bio je poznat kao "mršavac", a od dolaska u Bayern naprosto je fizički eksplodirao.

Sve je počelo s prehranom koja je Nijemcu pomogla u prevladavanju mnogih tjelesnih nevolja koje su ga pratile. Leon, naime, slijedi prehranu bez glutena, mliječnih proizvoda, svinjetine i orašastih plodova.

Vrlo oprezna dijeta mu je također omogućila da se ojača i izbori se s povredama koje su ga pratile, a strast prema fitnesu zasigurno je jedna od njegovih jačih strana.

Ljetos je objavio video u kojem trenira podižući svoju djevojku u zrak, demonstrirajući "čudovišnu" moć, ali to nije sve jer je tokom karantina puno trenirao kod kuće, toliko da je njegova fizička transformacija izazvala senzaciju.

Kada se pojavio sa "nabijenim" i isklesanim mišićima mnogi su se pitali da li je to zaista on, a navijači Bayerna odmah su ga prozvali Hulkretzka.

Uspoređujući neke ranije i današnje fotografije možete razumjeti i zašto. Ali, mnogi se pitaju šta stoji iza ove fizičke transformacije?

Goretzka je uveliko ojačao prsne mišiće i općenito cijeli gornji dio tijela, u dogovoru s Bayernovim trenerima. Ramena, laktovi i prsni koš "utegao je" vježbama sa šipkom, bučicama i tegovima.

Iako je dobio nekoliko kilograma mišićne mase, nije izgubio brzinu i agilnost.

U jednom je intervjuu rekao: "Tjelesna snaga pomaže vam na terenu, u odlučujućim duelima, ali i u skok igri, kao što su udarci glavom nakon kornera."

Goretzka je ipak vrlo povučen i ne voli objavljivati ​​najintimnije snimke na društvenim mrežama, poput onih sa svojom djevojkom Matheom Fischer, ali s vremena na vrijeme iznenadi svoje fanove.

Inače, njegova porodica ima poljsko porijeklo. Otac je radio kao zaposlenik Opela u Bochumu, gdje je i Leon rođen.