Prekršio pravilo
190

Zvijezdi Bayerna prijeti kazna od 50.000 eura zbog dolaska na trening Mercedesom

H. H.
Comanu nije dozvoljeno da Mercedesom uđe u klupski kompleks (Foto: Twitter)
Comanu nije dozvoljeno da Mercedesom uđe u klupski kompleks (Foto: Twitter)
Krilni igrač Bayerna, Kingsley Coman, mogao bi biti novčano kažnjen u iznosu od 50.000 eura, zbog toga što je na trening došao u Mercedesu umjesto u Audiju.

Naime, sponzor bavarskog giganta je Audi, što podrazumijeva da članovi Bayerna imaju osigurane automobile kojima moraju dolaziti na treninge, utakmice i sponzorske događaje.

Coman je prekršio to pravilo, a osoblje kluba zabranilo mu je čak i ulazak u trening kamp. Francuz je potom morao parkirati svoj Mercedes na ulici prije nego što je ušao u kompleks.

Audi posjeduje 8,33 posto dionica Bayerna i vjeruje se da njihovo partnerstvo vrijedi oko 50 miliona eura godišnje, a Coman je i ranije znao napraviti sličan ispad.

Dvadesetčetvorogodišnjak je ​​prošle godine stigao na trening u McLarenu, zbog čega je također kažnjen.

U izjavi za Bild, pokušao se opravdati, ponudivši pomalo bizarno objašnjenje da je to učinio zbog oštećenog retrovizora na njegovom automobilu koji je dobio od Audija.

"Želio bih se izviniti klubu i Audiju što nisam došao na trening u svom službenom automobilu. Razlog je oštećeni retrovizor na mom Audiju. Ipak, to je bila greška. Kao iskupljenje, posjetit ću tvornicu Audija u Ingolstadtu na sat vremena i podijelit ću autograme zaposlenim", kazao je nogometaš Bayerna.

Coman je ove sezone nastupio u 20 utakmica Bundeslige, postigao je tri gola i ostvario deset asistencija.