Trenuci inspiracije
37

Zvijezde PSG-a uživale u spektaklu: Messi postigao golčinu, Neymar pokazao magiju

N. K.
Messi i Neymar imali svoju noć (Foto: Screenshot)
Messi i Neymar imali svoju noć (Foto: Screenshot)
Nogometaši PSG-a pobijedili su na Parku prinčeva u 13. kolu Ligue 1 ekipu Troyesa rezultatom 4:3, a gledatelji ove utakmice apsolutno su mogli uživati u svim čarima nogometa.

Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Baldea, ali je Soler u 24. izjednačio. Ujedno je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Raspoloženi Balde je u sedmoj minuti nastavka ponovo šokirao prvake Francuske, a onda je na scenu stupio jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Messi.

Naime, s 25 metara je opalio po lopti i ona je ušla u mrežu. Poslao je veoma snažan šut pravo u desni ugao gola rivala i čuvar mreže Troyesa nije mogao ništa. Gol pogledajte ovdje.

U narednih 20-ak minuta PSG dolazi do preokreta golovima Neymara i Mbappea, dok je posljednji gol na susretu za konačnih 4:3 postigao Palaversa.

Pravu čaroliju na utakmicu izveo je i Neymar prilikom jedne kontre Parižana. Završio je Neymar u kandžama trojice igrača gostujućeg sastava i taman kada bi vam se činilo da će odbrana lako raščistiti situaciju Brazilac je izveo magiju.

Proslijedio je loptu prvo na svoju petu, a onda je svom snagom gurnuo Mbappeu u otvoren prostor i bukvalno ga poslužio da postigne novi gol za Parižane na ovoj utakmici. Ipak, Mbappe se nije proslavio. U situaciji jedan na jedan, gađao je pravo u golmana koji je potom raščistio situaciju.

Inače, PSG je lider na tabeli Ligue 1 s pet bodova više od drugoplasiranog Lensa, dok je Troyes na 11. poziciji.