Nogomet
1

Zvijezde na Old Traffordu: Velika Britanija savladala Ostatak svijeta sa 3:1

Klix.ba
Večeras je David Beckham sa prijateljima organizovao revijalni meč za djecu u saradnji sa UNICEF-om na Old Traffordu između Velike Britanije i Ostatka svijeta.

Revijalni meč odigran je u sjenci sinoćnieg terorističkog napada u Parizu, pa ni atmosfera na stadionu nije bila slavljenička.

Francuske legende Zinedine Zidane i Partick Vieira su, razumljivo, otkazali nastup na meču, a navijači su morali iz sigurnosnih razloga ranije ući na stadion uz rigorozne kontrole na ulazu.

Pariškim žrtvama je upriličen minut šutnje, a posebno emotivni su bili Beckham, Ronaldinho i Carlo Ancelotti, koji su jedno vrijeme svojih karijera proveli u PSG-u.

Rezultat je glasio 3:1 za selekciju Velike Britanije, a golove su postigli Scholes u 14., te Michael Owen u 63. i 85., a Dwight Yorke u 67. minuti za Ostatak svijeta.

Za Veliku Britaniju su nastupili David James, Jamie Carragher, John Terry, Ashley Cole, Phil Neville, David Beckham, Nicky Butt, Darren Fletcher, Ryan Giggs, Paul Scholes i Peter Crouch. Još su igrali David Seaman, Sol Campbell, Trevor Sinclair, Gary McAllister, Alan Smith i Michael Owen. Trener je bio Alex Ferguson.

Za Ostatak svijeta su igrali Van der Saar, Cafu, Fernando Couto, Mickael Silvestre, Luis Figo, Clarence Seedorf, Robert Pires, Ji-Sung Park, Ronaldinho, Patrick Kluivert i Ole Gunnar Solskjaer. Igrali su i Raymond van der Gouw, Fernando Hierro, Landon Donovan i Dwight Yorke. Trener je bio Carlo Ancelotti.