Nakon užasne povrede
3

Zvijezda Wolverhamptona morat će igrati sa zaštitnom kacigom do kraja karijere

H. H.
Jimenez se povrijedio u stravičnom sudaru glavama sa defanzivcem Arsenala Davidom Luizom (Foto: EPA-EFE)
Jimenez se povrijedio u stravičnom sudaru glavama sa defanzivcem Arsenala Davidom Luizom (Foto: EPA-EFE)
Napadač Wolverhamptona Raul Jimenez morat će igrati sa zaštitnom kacigom do kraja karijere, nakon što je u novembru prošle godine doživio povredu u stravičnom sudaru glavama sa defanzivcem Arsenala Davidom Luizom u kojem je zadobio frakturu lobanje.

Sve se odigralo na početku meča u 5. minuti, a vrisak koji se čuo i u prijenosu najbolje je oslikao silinu udarca. Prekid je trajao punih deset minuta nakon čega je utakmica nastavljena.

Igrači oba tima su bili u panici, a medicinsko osoblje je odmah utrčalo u teren. Jimenez je bio potpuno nepomičan i trebao mu je kiseonik, a nakon što je prebačen u bolnicu, odmah je operisan.

Nakon šest mjeseci pauze, konačno je dobio dozvolu za povratak treninzima, a iako na sreću nema posljedica, osim velikog ožiljka na glavi, Raúl Jiménez će do kraja karijere nositi zaštitnu kacigu na glavi kako bi mogao i dalje igrati bez prevelikog rizika.

Meksički napadač je u trenažnom procesu još od marta, ali trenutno mu je preporučeno da izbjegava zračne duele i udaranje lopte glavom. Čak se mislilo da bi njegov povratak mogao uslijediti do kraja sezone, ali odlučeno je da ipak ne žuri i tek će naredne sezone ponovo na teren.

Prije nesretne povrede za Vukove je ove sezone odigrao deset utakmica i postigao je tri gola. U Wolverhampton je stigao 2018. godine na posudbu iz Benfice, a sezonu kasnije otkupljen je za čak 35 miliona eura.