Izgubio mjesto
36

Zvijezda Uniteda i "nesuđena" Zlatna lopta odlazi iz kluba: Došlo je vrijeme za promjenu

K. H.
Anthony Martial (Foto: EPA-EFE)
Anthony Martial (Foto: EPA-EFE)
Napadač Manchester Uniteda Anthony Martial zvanično je saopćio da želi napustiti klub s Old Trafforda i to će ujedno biti prvi "veliki odlazak" iz redova Crvenih đavola u posljednje vrijeme.

Ovaj 26-godišnji napadač je želju za odlaskom iz kluba potvrdio treneru Ralfu Rangnicku, a razlog je potreba za novom sredinom.

"Martial želi otići. Priznao je da vjeruje kako je došlo vrijeme za promjenu. Ipak, na adresu kluba još uvijek nije došla nikakva ponuda i sve dok je tako, on je dio naše ekipe", rekao je Rangnick.

Francuz je 2015. godine došao u Manchester United iz Monaca, no za šest godina u ovom timu nije opravdao epitet jednog od najtalentovanijih igrača svijeta i šest godina nakon toga, postao je igrač koji je u potpunosti u drugom planu.

Ove sezone je odigrao samo deset utakmica za Manchester United uz jedan postignut pogodak. Ukupno, Martial je za Crvene đavole odigrao 269 mečeva, a postigao je 79 pogodaka i pri tome upisao 51 asistenciju.

U klub je došao 1. septembra 2015. godine iz Monaca za 50 miliona eura, a to je tada bila najveća naknada u historiji koja je plaćena za jednog tinejdžera.

Klub je dodatno platio po 10 miliona eura jer je Martial postigao 25 pogodaka za klub i odigrao je 25 utakmica za reprezentaciju Francuske, a nije dobio Zlatnu loptu tako da su Crveni đavoli barem tog bonusa oslobođeni.