Nogomet
3

Zvijezda traži prvu pobjedu protiv Borca, Velež na Tušnju

Piše: Edin Isanović
Stadion Tušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stadion Tušanj (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šest utakmica 13. kola BHT Premijer liga igra se danas, dok su dva meča na programu u nedjelju. Zvijezdi na megdan stiže Borac iz Banja Luke. Tim iz Gradačca još uvijek nije osjetio slast pobjede u proteklih dvanaest kola. Crni niz pokušat će zaustaviti u sudaru sa nekadašnjim prvakom BiH.

No, neće imati lagan zadatak jer Borac igra izuzetno dobro u posljednje vrijeme. Slavija će odmjeriti snage za neugodnim Olimpicom. Gosti su blagi favoriti u ovom dvoboju. Ipak, iz domaćeg tabora najavljuju veliku borbu.

Radnik nema puno izbora u duelu sa Travnikom. Imperativ je pobjeda i približavanje sredini tabele. Tim iz Bijeljine visoko je poražen u prošlom kolu na Koševu od Sarajeva, bilo je 5:0 za Bordo tim. Dojam će pokušati popraviti u sudaru sa Vezirima.

Vitez nema pravo na kiks u okršaju sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske. Domaćima su tri boda prijeko potrebna u borbi za opstanak. No, i gosti vjeruju kako iz ovog meča mogu izaći neporaženi.

Na Tušnju će se sastati stari rivali - Sloboda i Velež. Tuzlaci nisu pobijedili još od šestog kola kada su u Tuzli savladali Zrinjski sa 1:0. Od tada su u crnoj seriji koju će pokušati prekinuti u meču sa Rođenima.

S druge strane, gosti iz Mostara loše su igrali na gostovanjima pa će dati sve od sebe kako bi grad soli napustili neporaženi.

Aktuelni prvak Zrinjski dočekat će ove sezone slabašni Čelik. Domaći su apsolutni favoriti u ovom dvoboju.

Raspored i satnica:

Subota Sloboda - Velež 13:30 sati Slavija – Olimpic 13:30 sati (prijenos na BHT1) Radnik – Travnik 13:30 sati Vitez – Mladost V.O. 13:30 sati Zvijezda – Borac 13:30 sati Zrinjski – Čelik 16:30 sati

Nedjelja

Željezničar – Sarajevo 13:30 sati (prijenos na Moja TV) Široki Brijeg – Drina 16:30 sati