Prva liga FBiH
29

Zvijezda ispustila pobjedu nad Slavenom, Sloga bolja od Olimpika, Velež od Orašja

Piše: E. B.
Sloga - Olimpik (Foto: A. K./Klix.ba)
Danas su odigrani mečevi 19. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Lider prvoligaškog karavana Zvijezda je u Gradačcu samo osvojila bod proitv Slavena. Domaćin je odlično otvorio susret i u 24. minuti je vodio rezultatom 2:0 pogocima Cvijanovića i Huseinspahića, no samo minutu kasnije Salihović je smanjio na 2:1. Gosti iz Živinica su do boda stigli u finišu susreta pogotkom Mujagića za konačnih 2:2.

Kiks Zvijezde nije iskoristio drugoplasirani Olimpik koji je poražen u Simin Hanu od Sloge rezultatom 2:1. Sloga je povela u 19. minuti preko Milakovića, a isti igrač je udvostručio prednost svoje ekipe u 58. minuti. Konačnih 2:1 postavio je Vukomanović u 76. minuti susreta. Sloga se ovim trijumfom popela na treću poziciju i vratila se u utrku za plasman u Premijer ligu BiH.

I Orašje, koje je prije ovog kola bilo na trećoj poziciji, je doživjelo poraz. Labudovi su izgubili u Vrapčićima od Veleža rezultatom 1:0, a pogodak za Rođene postigao je rezervista Mujanović u 75. minuti susreta.

Ostali rezultati: Čapljina - TOŠK 2:0, Igman - Bratstvo 1:3, Iskra - Bosna 2:1, Metalleghe - Jedinstvo 1:1, Rudar - Travnik 0:1.

Tabela: