Kriza Bavaraca
26

Zvijezda Bayerna se na ivici suza sukobila s pomoćnikom, oglasio se i Tuchel

N. K.
Kimmich na ivici suza (Foto: Screenshot)
Kimmich na ivici suza (Foto: Screenshot)
Nogometaši Bayerna danas su doživjeli novi šamar porazom na gostovanju kod Bochuma (3:2), a čini se kako je novi neuspjeh posebno teško pao Joshuu Kimmichu.
Naime, iskusni veznjak bio je iznenađen kada ga je trener Thomas Tuchel izveo iz igre te je gotovo na ivici suza nešto mrmljao sebi u bradu.

Uslijedio je žestok verbalni sukob s pomoćnim trenerom Zsoltom Löwom jer mu je Kimmich uputio neke teške riječi, a ni ovaj mu nije ostao dužan te je navodno bilo i psovki.

"Joshua je bio uznemiren na klupi kada je izašao i to je normalno. Momak uvijek daje sve od sebe i želi pobijediti. Trener je odlučio da ga zamijeni. Nije nerazumljivo što je bio ljut", rekao je izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Iako su pod izgovorom da žure na let iz Bayerna saopštili kako se Tuchel neće pojaviti na konferenciji za medije, iskusni stručnjak nije mogao zaobići novinare u mix zoni.

Odgovarao je na pitanje da li vjeruje da on i njegov stručni štab mogu preokrenuti stvari te da li Bayern može odbraniti tron.

"Vjerujem da možemo preokrenuti stvari. Titula sada više nije tako realna. Teško je povjerovati da možemo. Međutim, vjerovali smo u to i prošle sezone, kada je bilo teško. I uspjeli smo. Zato ćemo i dalje vjerovati. Zato moramo što prije da se vratimo na pravi put", rekao je Tuchel.