Povrijeđen vozač
131

Zvezdini navijači napravili filmsku sačekušu Riječanima, na autoputu ih napali palicama

D. P.
Navijači Rijeke na gostovanju (Foto: Armada Rijeka / Arhiv)
Navijači Rijeke na gostovanju (Foto: Armada Rijeka / Arhiv)
Navijači Rijeke, koji su se vraćali s gostovanja na Kosovu, napadnuti su na autoputu u blizini Beograda, prenijeli su srbijanski mediji.

Jučer su se širom Evrope igrale utakmice kvalifikacija za evropska takmičenja, a "zaposlena" je bila i Rijeka našeg trenera Sergeja Jakirovića. Riječani su slavili s minimalnih 1:0 protiv kosovskog Dukagjinija, a ekipa je imala i podršku s tribina.

Grupa od oko 50 navijača Rijeke zaputila se na gostovanje na Kosovo preko Srbije, ali su se u povratku kroz Beograd suočili s problemom. Naime, tu su ih napali navijači Crvene zvezde.

Kako prenosi Telegraf, u pitanju je filmska sačekuša na dionici autoputa Niš - Beograd kod Grocke. Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima kada je naišao autobus s pristalicama Rijeke.

Iako ih je pratilo jedno vozilo policije, navijači Rijeke napadnuti su palicama. Zvezdini navijači zaustavili su automobile na autoputu i blokirali ga, a zatim napali autobus i oštetili ga.

Vozač autobusa dobio je lakše tjelesne povrede u vidu posjekotina na rukama i ukazana mu je pomoć. Prema sadašnjim informacijama, nema povrijeđenih navijača i policija je hitro reagovala.