Superliga Srbije
57

Zvezda čudesnim preokretom srušila Partizan u vječitom derbiju za šampionsko slavlje na Marakani

N. M.
Foto: FK Crvena zvezda/Twitter
Foto: FK Crvena zvezda/Twitter
U susjednoj Srbiji danas je odigran vječiti derbi nogometaša Crvene zvezde i Partizana, a u nevjerovatnoj utakmici je Zvezda slavila pobjedu rezultatom 3:2.

Kao i obično, utakmica je odigrana u paklenoj atmosferi, a na kraju slave navijači crveno-bijelih, pošto je njihov tim napravio ključni korak ka sedmoj uzastopnoj tituli prvaka.

Poveo je Partizan preko mladog napadača Sameda Baždara, a njegovom nastupu u reprezentaciji BiH smo se nadali donedavno, dok ovaj Novopazarac nije definitivno izabrao Srbiju kao državu čije će boje braniti.

Baždar je pogodio u 11. minuti, a Zvezda je uzvratila samo pet minuta poslije kada je Kanga pogodio iz penala za 1:1.

Novo vodstvo je Partizanu donio Xander Severina u 56. minuti, a kada se činilo da tim trenera Igora Duljaja ide ka pobjedi, došao je preokret Zvezde.

U 89. minuti je Ndiaye odgurnuo jednog defanzivca Partizana i došao do lopte, a onda je proslijedio u mrežu za 2:2. Gosti su tražili prekršaj, sudije u VAR sobi su pregledavali taj snimak, ali donijeli su odluku da gol važi.

Igralo se na kraju čak 15 minuta sudijske nadoknade, a u 96. minuti je dosuđen penal za Zvezdu nakon prekršaja Antića nad Bukarijem.

Odgovornost je ovaj put preuzeo Katai i pogodio za pobjedu Zvezde od 3:2 i veliko slavlje na Marakani.

Zvezda je tako najljućem rivalu šest kola prije kraja pobjegla na čak 10 bodova prednosti i jasno je da šampionsko slavlje na Marakani može početi.

Rezultat i strijelci:

Crvena zvezda - Partizan 3:2 (Kanga 16'p, Ndiaye 89', Katai 90+8'p / Baždar 11', Severina 56')

Tabela: