|

Zvanično: Zoran Kvržić odlazi na posudbu u Speziju

Zvanično: Zoran Kvržić odlazi na posudbu u Speziju
11
Klix.ba
11.1.2015. u 13:19
18
komentara
11

dijeljenja
Zvanično: Zoran Kvržić odlazi na posudbu u Speziju Zoran Kvržić
Nogometaš HNK Rijeke i bosanskoherecegovački reprezentativac Zoran Kvržić sljedećih šest mjeseci će provesti na posudbi u talijanskom drugoligašu Speziji.
"Ponuđena mi je ta opcija i ja sam se s tim složio. Nije bilo nikakvih problema. Istina je da su mi malo pomiješane emocije jer mi je period koji sam proveo u Rijeci najljepši u karijeri. No zadovoljan sam, ko se ne bi htio okušati u talijanskoj ligi", rekao je Kvržić neposredno prije odlaska iz Rovinja gdje se Rijeka priprema za nastavak sezone.

Njega, kao veliko pojačanje, vrlo skoro očekuju u Speziji gdje će se ponovno susresti s bivšim saigračima iz Rijeke.

"Već sam se čuo s Brezovcem i Datkovićem i jedva čekaju da dođem, kažu da će mi pomoć da se što prije snađem. Svi mi kažu da je liga vrla jaka, ali vidim da i Spezia ima visoke ambicije. Nadam se da ću pripomoći da doguraju do Serie A", kazao je bh. reprezentativac.

Kvržić je u Rijeci bio jedan od najboljih pojedinaca trofejne generacije i igrač koji je svojim nastupima obilježio dvije sezone HNK Rijeke. Stigao je u Rijeku iz Osijeka na ljeto 2013. godine.

"U ovu godinu i po koliko sam u Rijeci proveo sam puno više lijepih trenutaka nego onih loših. Dva puta smo igrali Evropsku ligu, osvojili smo dva trofeja. Zbog toga sam sretan i jako ponosan. Klub je pokazivao konstantan rast, a meni može biti samo na čast što sam bio dio te priče. No vidjet ćemo, možda ovo i nije kraj, možda se vratim za šest mjeseci", završio je Kvržić.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...