Napušta City
21

Zvanično: Zabaleta potpisao dvogodišnji ugovor s West Hamom

Klix.ba
Pablo Zabaleta
Pablo Zabaleta
Argentinski nogometaš Pablo Zabaleta je danas potpisao dvogodišnji ugovor s West Hamom, gdje dolazi kao slobodan igrač iz Manchester Cityja.

Zabaleta će se priključiti ekipi West Hama 1. jula te predstavlja prvo veće pojačanje menadžera Čekićara Slavena Bilića.

"Nekada je novi izazov sve što treba jednom čovjeku i igraču. Moje vrijeme u Cityju je završeno, u klubu sam proveo fantastičnih devet godina, bilo je apsolutno briljantno. Manchester City mi je dao priliku da dođem u ovu sjajnu ligu, uživao sam kao igrač, a sada je vrijeme da krenem dalje. Ipak, također kao igrač, želio sam nastaviti igrati u Premiershipu. Engleska je moja zemlja već dugo, ovo je novi izazov za mene i ja mu se radujem", izjavio je Zabaleta za zvanični sajt West Hama.

Tridesetdvogodišnji nogometaš je skupio 58 nastupa za reprezentaciju Argentine, a njegov konkurent za mjesto na desnom beku bit će Sam Byram.

Zabaleta je u City stigao 2008. godine iz Espanyola, a odigrao je više od 300 utakmica osvojivši dvije titule prvaka Engleske.