Konačna odluka
7

Zvanično: Stefan de Vrij napušta Lazio kao slobodan igrač na kraju sezone

Klix.ba
Stefan De Vrij (Foto: EPA-EFE)
Stefan De Vrij (Foto: EPA-EFE)
Pregovori Lazija i Stefana de Vrija o produženju ugovora su i definitivno propali te će Holanđanin ovog ljeta napustiti Rim kao slobodan igrač.

De Vrij je jedan od najboljih štopera svijeta, a s obzirom na to da mu ugvor ističe ovog ljeta čelnici Lazija su na sve načine pokušavali produžiti saradnju.

Holanđanin nije pristao na finansijske uslove koje mu je ponudio rimski klub, otkrio je sportski direktor Lazija Igli Tare.

"Odustali smo od produženja saradnje s De Vrijom. Nakon višemjesečnih pregovora nismo se uspjeli dogovoriti i želimo mu se zahvaliti na svemu što je uradio za naš klub. On se ponašao kao izuzetan profesionalac u svakom meču i željeli smo mu se odužiti novim poboljšanim ugovorom, ali će nas ipak napustiti u junu", rekao je Tare.

Navodno, Lazio je De Vriju poslao posljednju ponudu u iznosu od 2,5 miliona eura godišnje koju je on glatko odbio.

Zainteresovanih ekipa za njegovo dovođenje, koje mu mogu ponuditi mnogo više novca, neće manjkati. De Vrij je već odavno na meti Manchester Uniteda, Manchetser Cityja, Liverpoola, Intera i Juventusa.

Ekipe mu mogu već sada ponuditi ugovor koji će početi važiti od juna te ćemo vrlo brzo saznati ime novog kluba Stefana de Vrija.