Zadovoljio upravu
33

Zvanično: Solskjaer na klupi Manchester Uniteda naredne tri sezone

Piše: N. K.
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Norveški menadžer Ole Gunnar Solskjaer vodit će Manchester United i sljedeće tri sezone, zvanično je danas potvrdio klub s Old Trafforda.

Solskjaer je na klupu Crvenih vragova stigao iz norveškog Moldea 19. decembra prošle godine kao privremena solucija, ali ispostavilo se kako apsolutno zna šta radi.

"Osjećam se kao kod kuće od prvog dana u klubu. Bila mi je čast igrati za United, kao i započeti trenersku karijeru baš ovdje. Posljednjih nekoliko mjeseci bili su fantastično iskustvo. Ovo je posao o kojem sam sanjao", rekao je Solskjaer.

Norvežanin do danas ima 14 pobjeda, dva remija i tri poraza na klupi engleskog kluba, a sada će imati i velike ovlasti u sastavljanju igračkog kadra za sljedeću sezonu.

Svojim dolaskom preokrenuo je stvari u svlačionici Crvenih vragova nakon što je zamijenio Josea Mourinha i nanizao sjajne rezultate.

Slavio je u prvih osam mečeva u svim takmičenjima na klupi Uniteda, odveo klub u četvrtfinale Lige prvaka, a vratio se i u igru za četvrto mjesto u Premiershipu.

Vrijedi istaći da su se s odlukom uprave složili navijači i nogometaši i to nakon što su o tome ranije govorili Pogba, Lukaku, Rashford, Matić i drugi.