Nove promjene
272

Zvanično: Slobodan Krčmarević nakon dva mjeseca napustio Željezničar

Piše: K. H.
Slobodan Krčmarević (Foto: K. S./Klix.ba)
(Foto: K. S./Klix.ba)
Srbijanski trener Slobodan Krčmarević (53) završio je svoju kratku epizodu na klupi FK Željezničar.

Krčmarević je Željezničar preuzeo početkom juna ove godine naslijedivši svog prethodnika Admira Adžema. Kada je riječ o takmičarskim utakmicama, u dvomeču je Plave predvodio do trijumfa nad estonskom Narvom Trans, bilo je 2:0 i 3:1. Što se tiče prve utakmice 2. pretkola Evropske lige odigrane na Grbavici protiv kiparskog Apollona, Krčmarevićevi izabranici su poraženi 1:2 te ih u četvrtak očekuje težak zadatak u uzvratu.

"Neko treba preuzeti odgovornost za poraz u Zenici, mislim da je uvijek trener najodgovorniji i to je prvi razlog mog odlaska. Razlog broj dva leži u činjenici da smo se našli u raskoraku između želje i ambicije i onoga što imamo. To opet pripisujem sebi jer neke stvari nisam odradio na najbolji način, a tu prije svega mislim na prijelazni rok. Ekipa se trebala pojačati još više znajući kakva je ovo liga. Ovo je izraz poštovanja prema predsjedniku i navijačima koji imaju opravdane zahtjeve od ekipe, moram još jednom reći da nisam sreo čovjeka koji toliko volio svoj klub kao gospodin Misimović i želim sve najbolje ovom klubu, koji će, pored Partizana, uvijek biti moj klub", rekao je Krčmarević, pa nastavio:

"U tunelu poslije utakmice nije bilo nikakvog sukoba, jedan navijač je izrazio svoje mišljenje i on ima pravo na to. Možda sam postavio neke standarde, ne mogu reći visoke, ali teške za igrače koji to nisu ispratili, zbog čega ih ja razumijem i shvatam", završio je sada već bivši strateg Plavih.

U Premijer ligi BiH je srbijanski trener u prva dva kola nove sezone zabilježio pobjedu nad GOŠK-om u Gabeli te poraz od Čelika na Bilinom Polju.

Krčmarević odlazi iz kluba nakon manje od dva mjeseca, a ovo je druga uzastopna sezona da je klub s Grbavice s jednim trenerom igrao evropske utakmice, nakon čega su krenuli u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Krčmarević je trenersku karijeru počeo kao selektor U19 selekcije Srbije i Crne Gore, a kasnije je vodio juniore Partizana i mladu reprezentaciju Srbije. Bio je i trener Apollona, Anorthosisa i Doxe na Kipru, selektor U21 selekcije Kazahstana, a u posljednje dvije godine je vodio Rudar Velenje te Pobedu iz Prilepa.