Odlazi iz kluba
556

Zvanično: Petrović više nije trener Željezničara, mijenja ga Adžem

Klix.ba
Slavko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Slavko Petrović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pedesetosmogodišnji srbijanski nogometni stručnjak Slavko Petrović više nije trener FK Željezničar. Njega će zamijeniti Admir Adžem, potvrđeno je s Grbavice.

Petrović je jutros vodio trening prvog tima, ali će mu to biti posljednji put s obzirom na to da je informisan o prekidu saradnje. Odluka o otkazu je Petroviću saopćena danas, a uslijedila je nakon eliminacije Plavih u 2. pretkolu Evropske lige od švedskog AIK-a.

Također, navijači zamjere Petroviću i njegovim izabranicima činjenicu da je ekipa lošim igrama u završnici prošle sezone ispustila gotovo osvojenu titulu prvaka BiH.

Podsjetimo, Petrović je Željezničar preuzeo u augustu prošle godine nakon što je otkaz dobio Miloš Kostić. Prethodno je s Radnikom iz Bijeljine napravio veliki uspjeh osvojivši Kup BiH.

"Nakon završetka prošle sezone i okončanja takmičenja u Evropskoj ligi, Upravni odbor je razmatrao urađeno tokom pripremnog perioda kao i planove i ciljeve za takmičarsku 2017/2018. godinu. Nakon što je poslije gubitka titule odlučeno da se nastavi saradnja sa Slavkom Petrovićem očekivalo se da se uočeni nedostaci isprave te da ekipa zaigra onako kako se od nje očekuje. Međutim, nakon nastupa u Evropskoj ligi evidentno je da se stagnacija nastavila te da poboljšanja u igri gotovo i nema. Zbog toga jednoglasno je odlučeno da se sa dosadašnjim šefom stručnog štaba prekida saradnja", saopćeno je s Grbavice.

Adžemu ovo nije prvi put da preuzima prvi tim Plavih. On će se nakon tri godine vratiti na poziciju šefa stručnog štaba i na klupi Željezničara biti već u ponedjeljak, kada na Grbavici od 20:30 sati minuta gostuje ekipa GOŠK-a iz Gabele.

"Upravni odbor je ne trenersku poziciju imenovao Admira Adžema, dosadašnjeg trenera juniorske ekipe Željezničara, koja je protekle sezone osvojila šampionsku titulu. Upravni odbor smatra da su Adžemovi rezultati koje je u posljednje vrijeme postizao sa juniorskom selekcijom pokazatelj da se radi o perspektivnom mladom stručnjaku koji poznaje svaki segment kluba, ali i pritisak koji rad u klubu nosi s obzirom da je i sam prošao Omladinsku školu i dugo vremena bio prvotimac u seniorskoj konkurenciji", dodaje se u saopćenju.