|

Zvanično objavljena imena kandidata za selektora BiH

Zvanično objavljena imena kandidata za selektora BiH
1
S
Sarajevo-x.com
22.12.2009. u 15:26
34
komentara
1

dijeljenja
Zvanično objavljena imena kandidata za selektora BiH Foto: CIN
Na jučer održanoj sjednici Predsjedništva Nogometnog saveza BiH u Tesliću objavljena je lista kandidata za novog selektora BiH koju čine Dušan Bajević, Sergej Barbarez, Mehmed Baždarević, Srečko Katanec, Ljupko Petrović, Blaž Slišković i Safet Sušić, potvrdio je za Sarajevo-x.com Bogdan Čeko, član predsjedništva Saveza.
Kako nam je rekao Čeko, on i druga dva člana predsjedništva razgovarat će sa kandidatima, a rezultate razgovora će iznijeti na narednoj sjednici Izvršnog odbora koja će biti održana 29. decembra.

On je istakao da je lista kandidata puna zvučnih imena i trofejnih trenera, ali da treba izabrati najkvalitetnijeg kandidata za kojeg će se odlučiti većina.

"Ja nemam favorita, ali imam svoje mišljenje o tome ko bi trebao biti selektor reprezentacije. Mislim da trebamo ići na bosansku varijantu", rekao je Čeko za naš portal.

Najvažnije je da selektor ima odgovornost i adekvatno obeštećenje za svoj rad kao i do sada.

Na sjednici su bili prisutni članovi predsjedništva Sulejman Čolaković, Bogdan Čeko i Iljo Dominković, zatim generalni sekretar u ostavci Munib Ušanović te Jasmin Baković, njegov nasljednik na toj poziciji.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...