Potvrdili organizatori
36

Zvanično: Liverpool mora igrati 2 dana zaredom s 2 različita tima na 2 kontinenta

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Liverpoola će svoj meč u četvrtfinalu Carabao kupa protiv Aston Ville igrati samo dan prije polufinala Svjetskog klupskog prvenstva u Kataru, saopštila je danas Engleska nogometna liga (EFL).

Redsi su u zadnjih nekoliko dana pokušali riješiti ovaj problem, ali nisu uspjeli pa će tako 17. decembra igrati protiv Aston Ville u Birminghamu, a već sljedeći dan čeka ih susret u Dohi.

Dvije utakmice u dva dana zaredom na dva različita kontinenta bit će pravi izazov za ekipu Jurgena Kloppa, koja ionako ima pretrpan raspored.

"FIFA nam je rekla da će turnir biti u Kataru i mi moramo ići tamo i to ćemo i učiniti. Premiership kaže da moramo igrati prvenstvene mečeve i to ćemo igrati. U Liga kupu, ako ne nađu odgovarajući termin, a ne recimo da to bude u 15:00 sati na Božić, onda nećemo ga igrati", prijetio je Klopp nakon utakmice s Arsenalom.

Inače, planirano je da Liverpool u Dohi promijeni čitavu ekipu u odnosu na prvu utakmicu pa će tako najvjerovatnije u meču protiv Aston Ville koristiti igrače koji nemaju veliku minutažu, dok bi prva postava trebala zaigrati dan kasnije.